Home/Duurzaamheid
Duurzaamheid 2017-07-07T12:49:19+00:00
Terug

Duurzaamheid

Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden van duurzaamheid, door te investeren in kennis. Daarbij kijken we niet alleen naar kosten en besparing, maar eveneens naar waarde.

Duurzaam ontwerpen

Duurzaam ontwerpen en ontwikkelen is complex en gaat niet enkel over het optimaal isoleren en opwekken van energie met de zon en de wind. Er is om een bouwwerk te realiseren ook veel energie nodig, waardoor het hergebruiken van een gebouw/woning soms duurzamer kan zijn dan om deze nieuw te bouwen.

Duurzaam start met goede architectuur die tegen de tand des tijds kan. De grachtengordel in Amsterdam is een ultiem voorbeeld van duurzaamheid, maar ook het Rietveld-Schröder huis en de Van Nelle fabriek. Het draait om People, Planet Profit (PPP), gevolgd door de kreten: EPC-nul, milieu bewust, energie neutraal, integraal, onderhoudsarm, duurzaamheid, nul op de meter, klimaat neutraal, lange levensduur, cradle to cradle, biodiversiteit, bio-based en nog vele anderen.

Maar duurzaam is ook

  • Slim omgaan met isolatie en oriëntatie
  • Duurzame en herwinbare energieën zijn altijd een uitgangspunt in onze ontwerpen. M.b.v. energieberekeningen, investeringsoverzichten en terugverdientijd kunnen we voor de opdrachtgevers een uitgebalanceerd menu samenstellen.
  • Het adviseren om een woning/gebouw te behouden en te verbeteren en hierdoor de C02 uitstoot te beperken welke anders benodigd zou zijn om te slopen en geheel nieuw te bouwen.
  • Een juiste balans (Co2 footprint) te vinden tussen energie verbruik om een gebouw te realiseren versus de energie die benodigd is om deze te gebruiken.
  • De Co2 keten van de benodigde gebruiks energieën te onderzoeken, Co2 vrij in de stad of in het dorp, betekend niet Co2 vrij voor het milieu, elektra wordt in centrale`s opgewekt en verliest circa 62% van alle energie voordat het de consument bereikt.
  • Goed luisteren naar welk doel de opdrachtgever voor ogen heeft.
  • Als uw woning/gebouw duurzaam is ontwikkeld zal deze een duurzame restwaarde blijven behouden. Onze voorspelling is dat na locatie en uitstraling, ook het lage energie gebruik een belangrijke verkoopwaarde zal gaan vertegenwoordigen.

Duurzaamheid gaat over de wereld van morgen.